Це був неймовірний екскурсійний день сповнений цікавих очікувань, адже ми педагоги Леся Гладьо, Марія Денега, Михайло Бобак гуртом із учнями 4,5,6 класів 17 січня 2020 року вирушили у с. Шегині, Мостиського району на пекарню «ЕкоТатко» на пізнавальний, повчальний майстер-клас «Історія хліба». Учні дізнались, як із зернинки утворюється мука, кожен з учасників мав змогу покрутити жорна (старовинний млин), а також усі власноруч місили тісто, вкладали його у спеціальні форми з індивідуальним номером та закладали хліб у глиняну піч для випікання.
Під час випікання хліба учні відвідали Державний Кордон України, дізнались багато корисної та пізнавальної інформації. Пообідали смачним корисним кулішем та печеною картоплею. Відвідали музей із старожитним побутом наших предків та мали змогу поспівати у караоке українських пісень. На завершення усі отримали іменні сертифікати та буханець запашного, духмяного, корисного, власноруч випеченого хліба, який напередодні Щедрого вечора привезуть у свої домівки. Ми щиро вдячні пану Олегу за насичений, пізнавальний день, який ми дійсно провели з користю.
Це було справді вражаюче.
|